Home

Smece u Petnjici

s1
s10
s3
s5
s6
s8
1/6 
start stop bwd fwd

Crna Gora... Ekološka država...

Danas jedna ne tako lijepa tema iz Petnjice... Smeće...


Već nekoliko dana strogi centar Petnjice je zatrpan smećem.Jedan stvarno ružan prizor koji "krasi" najmladju opštinu u Crnoj Gori.Prepuni kontejneri i gomile smeća oko njih daju jednu stvarno ružnu sliku na koju niko ne može ostati ravnodušan,pa tako ni ja danas.Obično sam na stranici objavljivao one pozitivne stvari iz Petnjice,ali nisam mogao preskočiti ovaj problem.Moram napomenuti da ovakva situacija nije samo u Petnjici,stanje je loše i u Beranama,gdje su ulice takodje preplavljene smećem.
Regionalna deponija u Vasovim vodama je blokirana,ni lokalna samouprava ni država ne pronalazi rješenje za ovaj problem,a dodatni problem je što je u ovim mjesecima i broj stanovnika u Bihoru znatno veći nego inače,pa je i potreba za odvoženjem smeća veća.Pored ovog problema sa odvoženjem smeća tu je i dodatni problem,a to su nesavjesni gradjani,pojedinci,koji velike količine smeća bacaju i u rijeku Popču,koja prolazi kroz Petnjicu.

Staklene flaše,limenke i razna druga ambalaža ugostitljskih objekata zvršava u koritu rijeke.Da stvar bude još ružnija pokazuje i to što se smeće baca uz sami most za pješake i neposredno uz tablu "Planinarskog društva Petnjica" na kojoj piše HVALA ŠTO ČUVAMO PRIRODU.


Dali je moguće da nikom od ljudi iz Bihora,koji su na raznim funkcijama i odborima u opštini Berane,ne smeta ovaj prizor.Dali je moguće da niko ne okreće glavu i traži rješenje,jer ukoliko se brzo ne reaguje Petnjici prijeti širenje neke zaraze,jer visoke temperature samo povećavaju problem.

Dali je moguće da niko od političkih subjekata iz Bihora ne reaguje, a da samo znate koliko su aktivni u predizbornim kampanjama.Sada ćute,čekaju,čak ništa i ne obećavaju što je karakteristično za njih.

Dali je moguće da ne postoji rješenje za ovu situaciju,dali smo toliko zavisni od drugih.Bojim se da nas ovakva situacija čeka i sjutra kada se formira lokalna vlast,bojim se da ćemo ovaj ali i još dosta drugih problema dočekati nespremni.

Apelujem da neko nešto uradi povodom ovog problema,pa makar i digne glas...