Home

POSJETA UPRAVI ZA DIJASOPORU

 

U čertvrtak 23.11.2017 godine Generalni sekretar SAVEZA CRNOGORSKIH ASOCIJACIJA – u NjEMAČKOJ gospodin Osman Destanović sa saradnicima posjetio je Upravu za dijasporu Crne Gore. U srdačnoj I prijateljskoj atmosferi sa direktorom uprave gospodinom Pedjom Mitrovićem, razgovaralo se o temama vezanim za predstojeću javnu raspravu izmjena Zakona o Iseljeništvu I aktivnostima koje je SCANJ u zadnjem periodu realizovao. Gospodin Destanović upoznao je gospodina Mitrovića sa detaljim strateškog plana SCANJ-a do 2020 godine, te o budućim izmjenama u organizaciji i pravilniku rada saveza.

 Zaključeno je da je saradnja izmedju Uprave za dijasporu I SCANJ-a veoma važna te da se duh dobrih odnosa, medjusobnog razumijevanja i zajedničke saradnje treba i dalje njegovati i održavati na najveći nivo.


Gospodin Mijaz Ramdedović , član Upravnog odbora Europa za opštinu Petnjica, udruženje koje je član SCANJ-a, iznio je svoje vidjenje o aktivnostima dijaspore na ekonomskom planu i projektima koji se tiču ulaganja dijaspore u rodni kraj. U tom kontekstu iznio je mišljenje da se ured za saradnju sa dijasporom u Petnjici aktivnije uključi u rad sa dijasporom na konkretnim projektima od značaja za pokretanje privrede I zapošljavanje što doprinijelo sprečavanju iseljavanja koje ima tendenciju rasta.
Na kraju sastanka gosti su se zahvalili gospodinu Mitrovićiu na srdačnom I toplom dočeku, otvorenom razgovoru i prijateljskom razumijevanju sa željom za brzim vidjenjem u Frankfurtu povodom javne rasprave o izmjenama Zakona o iseljeništvu.