Bošnjački Kulturni Centr u Petnjici

 


O ovom projektu danas smo u Poslovnom centru Petnjica govorili sa predsjednikom Bošnjačke kulturne zajednice Petnjica,a podpredsjednikom Bošnjačke kulturne zajednice Crne Gore,gospodinom Almirom Muratovićem.
Bošnjački Kulturni Centar u Petnjici je zajednički projekat "BKZ" Crna Gora,kao i drugih "BKZ" podružnica iz svijeta i naravno Dijaspore.


Ukupna vrijednost projekta je oko 180 000eura,što podrazumijeva zemljište i kuću,koja je kupljena u Petnjici,vrijednosti 39 500eura,a vrijednost samog objekta od 480metara kvadratnih je oko 140 000eura.Uloga Bošnjačkog kulturnog Centra biće kulturno-edukativnog karaktera i biće NACIONALNI VAKUF.Inače,objekat će posjedovati kancelarijski prostor za potrebe bošnjačkih institucija,za potrebe Bošnjačke Akademije Nauke i Umjetnosti,kao i potrebe svih drugih pojedinaca ili organizacija koji žele dati svoj doprinos razvoju i očuvanju kulturne baštine Bihora. #Posjedovaće i učionički prostor za potrebe časova vjeronauke,isturenih odjeljenja nekih škola pa čak i fakulteta,a posjedovaće i svoju biblioteku.
Cilj Bošnjačkog Kulturnog Centra u Petnjici je očuvanje kulture i vjere bošnjaka na ovim prostorima kao i podrška u svim ostalim segmentima poslovnog i društenog života u Bihoru.Ovdje takodje treba napomenuti da će Centar zapošljavati i desetak visokoškolaca,što je svakako bitno za poboljšanje socijalnog ambijenta u Bihoru.


Svakako konkretan i velik poduhvat za Petnjicu,koji će nadamo se privući pažnju i podstaći druge,da svi zajedno počnemo razmišljati i raditi u pravcu boljeg Bihora...