Opština Petnjica lijepo zvuči...

Petak... Petnjica... Opština Petnjica... Lijepo zvuči...

Piše: Anel Muratović

 

Lijepo je,dragi sugradjani,ovih dana biti u Petnjici... U Petnjici,do skoro pustoj,zapuštenoj,uspavanoj,bez ikakve perspektive i nagoveštaja boljeg života,a danas probudjenoj,živahnoj,veseloj pa i ponosnoj... Lijepo je biti dio toga,dio euforije zvane Opština Petnjica... Siguran sam da nema stanovnika koji nije osjetio olakšanje,zadovoljstvo,nadu,tog 28og maja kada je Petnjici vraćen status opštine.Konačno,nakon dugo godina,Petnjičani dobijaju mogućnost da rukovode Petnjicom.

 

Obaveza je tu,ali i odgovornost.Izborili smo se za mogućnost da sami upravljamo svojom kućom,da sami donosimo odluke.Dobili smo šansu da pokažemo da znamo,da umijemo,da smo dorasli tom izazovu,da ne žalimo da smo sve ovo do sada mogli bolje samo da smo se pitali,e pa sada se pitamo,sada treba da pokažemo da možemo bolje,moramo bolje...

Sada treba da pokažemo da je naš cilj bila bolja Petnjica,ali iskreno bolja,bolja za sve gradjane koji u njoj žive a ne samo za grupu ljudi na položajima.Biće teško,ali ne i nemoguće.Ima u Bihoru i sposobnih i školovanih i iskrenih ljudi,koji siguran sam,neće žaliti da ulože sebe u projekat zvani "Bolja Petnjica".

Sve što nam treba je sloga,zajedničko djelovanje,ista putanja,jedan cilj -bolji Bihor... Ako tako budemo djelovali uspjeh je zagarantovan,samo zajedničkim i konkretnim djelovanjem,postupnim rješavanjem problema možemo ići naprijed,korak po korak,ali naprijed.

Treba pružiti šansu mladima,treba ih podržati,bodriti,savjetovati,jer "Bolja Petnjica" nije projekat kratkog daha,to je projekat na duge staze,a mladi su oni pred kojima je budućnost,na kojima na kraju krajeva i sve ostaje... Zato uključimo se svi,i DOMOVINA I DIJASPORA,i STARI I MLADI,zajednički,da napravimo Petnjicu po našoj želji,uspješnu,savremenu,smo po dobrom prepoznatljivu Petnjicu,budimo primjer...

Počelo je...