Podrška iz Švajacarske

Podrška Crnogorske dijaspore u Švajacarskoj aktivnostima koje se vode  u pravcu da Petnjica  dobije status opštine


Foto:Miodrag Mišo Petrović

 

Crnogorska dijaspora u Švajacarskoj  već duže vrijeme  prati sve aktivnosti  koje se vode  kako bi Petnjica  dobila
status opštine. Posebno podržavamo aktivnosti koje preduzima  Evropska dijaspora Crne Gore i stavove  koje je iznio predsjednik Munir Ramdedović u jednom od svojih najnovijih intervjua.

 Mi smo u Crnogorskoj dijaspori u Švajacarskoj posebno osetljivi  kada se raspravlja o tome da Petnjica dobije status opštine, jer su još uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore davana cvrsta obećanja da će se to i desiti.Veliki broj gradjana iz Petnjice koji živi i radi u Švajacarskoj, koji je u velikom broju učestvovao na referendumu i dao svoj glas za nezavisnu i suverenu Crnu Goru, pokazao je svoj patriotizam prema svojoj državi Crnoj Gori ali i očekivanja  da će Petnjica dobiti status opštine.

Mudro procijeniti veličinu odluke dodijeljivanja statusa opštine Petnjica


Zato svi oni koji kroz političke i državne institucije  u Crnoj Gori  odlučuju o statusu opštine Petnjica  treba da odgovorno  i mudro  procijene  veličinu i značaj  takve jedne odluke. Sama činjenica  da je  više gradjana Petnjice  u dijaspori  nego onih koji tamo žive ukazuje da sve dalje aktivnosti  na ovu temu  biće predmet  njihovog interesovanja i uticaja.

Pitanje da Petnjica dobije status opštine  nije više samo pitanje koje se aktualizuje  uoči parlamentarnih izbora, niti je to pitanje političke borbe stranaka i interesnih grupa, nego je to pitanje opstanka, održivog razvoja  i budućnosti  Petnjice i njenih gradjana Dijaspora već ima  strategiju razvoja  i razradila je  je sve vrste pomoći  i ulaganja  za prosperitet toga kraja.


Očekujemo pozitivan ishod.


Miodrag Mišo Perović, predsjednik Crnogorske dijaspore u
Švajacarskoj.

 

 

Komentari   

 
+1 #1 Enes Sabotic 21-09-2012 21:32
Svaka vam cast gospodine Petrovicu.Podrs ka Crnogorske dijaspore iz Svajcarke je veoma bitna.
Citiraj
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj