Humanost na djelu

Da je mladi gospodin Anes Husović, rodom iz Rožaja, human i čestit čovjek znali su svi koji ga poznaju, a da svoju humanost ispoljava kad god je portebno, uvjerili su se i učesici velike tribine održane 28 aprila 2013 godine u Hannoveru u prostorijama Bošnjačke kulturne i sportske zajednice.

Piše: Osman Destanović

Slijedeći svoj altruistički osjećaj i merhamet čemu je učen u svojoj familiji, gospodin Husović pokrenuo je medju pristnim učesnicima tribine akciju za prikupljanje novčane pomoći Mersadu Muriću iz Rožaja.U sabraćajnoj nesreći koja se desila 10.07.2002 godine povrijedio je kičmu kada je  postao invalid (oduzeti doljni ekstremiteti) liječio se se prvih godina,  išao u Banje uspio da nešto povrati, al’i dalje se kreće pomoću kolica. Tad nije bio u mogućnosti da ide u inostranstvu da se liječi, jer su trebala ogromna sredstva, sada je medicina zazivela i znatno bolja i smanjena su sredstva za koja tada nije bio u mogućnosti. Sada uz pomoc dijaspore i ljekara iz Beča dje su obavljeni pripremni testovi ustanovljeno je da može biti izliječen i nakon 11 godina postoji mogućnost da ponovo ustane na svoje noge.Na inicijativu gospodina Anesa Husovića prikupljeno je 1600 € koje će biti sa spiskom donatora upućene Mesadu Muriću kao pomoć za troškove operacije  za koji je inače potrebno skupiti 9 800 €.

Husovićevu inicijativu podržao je i gospodin Mijaz Ramdedović organizator i moderator tribine u Hannoveru riječima:

 
"Nijesmo planirali na ovom skupu da prikupljamo novcanu pomoc, niti je to zelja nasih gostiju iz Crne Gore da to radimo, ali kada danas govorimo o Fondu za Opstinu Petnjicu nemozemo a da Vama ne damo sansu da ucestvujete i budete clan tog Fonda, kako sada direktno tako i sa Vasim uplatnicama na nasem ziroracunu. Jer ovaj Fond je vazan za buducu Opstinu Petnjica direktno a i za nas iz dijaspore indirektno. Ukoliko sada pomognemo Fondu i Petnjici onda cemo stvoriti uslove za opstanak onih tamo i povratak nas odavde tamo, naravno onih koji zato vide potrebu i to osjecaju. Znaci Petnjici treba pomoci da stane na noge.


 
A vidite slucajnosti, prije samo dva dana nam je stigla molba preko naseg aktiviste Anesa Husovica, da prikupimo novcana sredsta te da pomognemo Mersadu Muricu kako bi on pomocu operacije u Becu ustao na svoje noge.
Dragi moji, nemozemo vam ovo sakriti a da Vam ne pokazemo ovog mladica i njegovu nama a u sustini Vama upucenu molbu.
Kao sto prije rekoh, mi nijesmo planirali a ni tribina nije napravljena u tom smislu da prikupljamo sredstva ni za Fond ni za naseg prijatelja, ali je na svakom od Vas hoceli pomoci Petnjici da stane na svoje noge i nasem zemljaku Mersadu Muricu da ustane na svoje noge?"
Gpospodin Husović ze zahvalio svim darodavcima na pomoži i apeluje na sve ljude dobre volje da u skladu sa mogućnostima pomognu u ovoj humanoj namjeri.

Sredstva možete uplatiti na žiro račun ispod:
Mersad Murić
CKB (Devizni) – ME25510290598227202549
CKB – 510290598227202549
SWIFT ADRESS CKBCMEPG IBAN ME25510290598227202549