Tribina u Hannoveru

Pripremio: Osman Destanović


U organizaciji koordinacije "Evropa za opštinu Petnjica" e.V. Hannover, 28 aprila 2013 godine održana je tribina sa temom: „OPSTINA PETNJICA i ekonomske mogucnosti razvoja regiona BIHOR"“.

/


Gosti tribine:

Rafet Husovic –potpredsjednik Vlade Crne Gore
- Ministar za regionalni razvoj u vladi CG
- Predsjednik Bosnjacke Stranke
Ef. Rifat Fejzic – Reisu-l-ulema IZ u CG
Mr. Ervin Ibrahimovic – Konzul CG – Frankfurt a.M

Pored najavljenih gostiju, tribini su prisustvovali predstavnici Bošnjačkih uduruženja iz okruženja, intelektualci i poslovni ljudi iz tog dijela Njemačke.Foto:Predstavnici bošnjačkih uduženja


Foto: Predstavnici Biznisa


Foto:Ugledni privrednici u Njemačku

Tribinu je otvorio predsjednik Bošnjačke Kulturne Zajednice "Hanover"e.V. koji je ujedno bio i domaći ovog skupa, gospodin Mijaz Ramdedović, pozdravivši goste iz Crne Gore, poželjevšiugodan boravak u Hannoveru medju svojim Bošnjacima.Foto:Gospodin Mijaz Ramdedović domaćin tribine

U svom iscrpnom izlaganju gospodin Ramdedović je prezentirao asocijaciju "Evropa za Opštinu Petnjica" e.V., Fond za Opštinu Petnjica i Poslovni centar


I-ideja P-projekat R-realizacija

"Posto su stvoreni svi uslovi za povratak statusa Opstine Petnjica, te da je samo pitanje dana kad ce i oficijelno Petnjici biti vracen status Opstine, misljenja smo da je trenutno najpotrebniji ekonomski razvoj tog podrucja, kako bi se polako stvarali uslovi za opstanak stanovnistva na tom prostoru a i povratak nas iz dijaspore.
Iz tog razloga je Koordinacija udruzenja Evropa za Opstinu Petnjica e.V pokrenula FOND pod nazivom „EFOP IPR”
za pomoc projektima u Bihoru u okviru sardnje „Domovina-Dijaspora”
Svako od Vas moze da bude donator u tom FONDU i sa tim pomogne razvoju buduce Opstine Petnjica.

Moto FOND-a je:I-ideja P-projekat R-realizacija

Svako od Vas moze da ucestvuje u davanju IDEJA; ideje ce biti objavljivane sa imenom i prezimenom onoga ko je osmislio ideju u nasim medijima a prevenstveno preko interneta i medija u Crnoj Gori.
Iz tih ideja ocekujemo da ce se stvoriti konkretni PROJEKTI, pa vec sada apelujemo na aktiviste da se prijave i pomognu projektovanju,
I na kraju pomocu projekra uz saradnju sa aktivistima i institucijama u dijapori i domovini prici ce se konkretnoj REALICACIJI tih projekata.
Za sve ovo ste potrebni Vi, mi svi zajedno, aktivisti i institucije, zato Bujrum pomognite konkretne projekte u buducoj Opstini Petnjica, licnim ili finansijskim angazmanom.
Svaka donacija/uplata i vrijedne aktivnosti ce biti transparetno objavljena na nasoj stranici (jedino ukoliko davalac donacije to ne zeli) www.opstina-petnjica.com "- naglasio je gospodin Ramdedovic.


Šanse razvoja u osnivanju porodičnih preduzeća i ulaganjima iz dijaspore.


Nakon izlaganja gospodina Ramdedovića, riječ su dobili gosti tribine. Prvi je svoju informativno analitičku besjedu otpočeo gospodin Rafet Husović, Ministar za regionalni razvoj i potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Poslije obimnog izlaganja gospodina Husovića, riječ je dobio Reis Crne Gore efendija Rifat …… . U svom kraćem, ali jezgrovitom izlaganju govorio je o njegovom radu i težnjama Islamske zajednice Crne Gore i ostvarenjima koja su donedavno bila nezamisliva u smislu realizacije.Zadnji od gostiju koji je dobio riječ je mr.Ervin Ibrahimović - konzul Crne Gore u Frankfurtu. Gospodin Ibrahimović je svoje izlaganje koncentrisao na rad konzulata i pozvao na saradnju sve gradjane Crne Gore. Dao je prednost predhodnim govornicima u poznavanju aktuelnog stanja predhodnim govornicima sobzirom da obojica dolaze sa "lica mjesta" pa imaju friške informacije koje bi zanimale učesnike tribine.


Pitanja učesnika tribine


Poslije izlaganja i iscrpljivanja tema tribine uslijedila su mnogobrojna pitanja učesnika.
Koordinacija "Evropa za Opštinu Petnjica" će i u buduce pratitit dešavanja u Crnoj Gori sa velikom pažnjom, i javnosti u dijaspori blagovremeno obaveštavat o tamošnjim dogadajima vezanim za društvenoekonomski razvoj naše države i mogućnosti ulaganja.

Tribina je završena oko 22:30h, a zainteresovani su nakon tribine ostali u razgovoru sa gostima iz Crne Gore.