Primljen Koordinator biznis centra Petnjica

U petak,  29.Marta 2013 godine prema unaprijed predvidjenom planu izvršen je prijem Koordinatora poslovnog centra Petnjica u Petnjici. Prijem kandidata izvršili su članovi komisije gospodin mr.Munir Ramdedović  i gospodin Osman Destanović koji su ovom prilikom specijalno doputovali iz Luxemburga i Njemačke.


Prije zvaničnog potpisivanja ugovora gospodine Munir Ramdedović je informisao prisutne kandidate o načinu izbora i članovima komisije koja je izvršila izbor.Postovani prijatelji Evrope za Opstinu Petnjica e.V, uvazene Bihorke i Bihorci, dragi kandidati za Koordinatora POSLOVNI CENTAR PETNJICA zadovoljstvo nam je, danas 29. Marta 2013 godine, Vas sve ovdje pozdraviti i poselamiti u ime koordinacionog tijela i komisije za prijem kandidata KOORDINATOR POSLOVNI CENTAR PETNJICA:
U koordinacionom timu Udruzenja Evropa za Opstinu Petnjica  su:Tufo Muratovic, Mijaz Ramdedovic, Jupo Rastoder i Senad Mehovic a u saradnji sa nasim aktivistima mr. Munirom Ramdedovicem, Osmanom Destanovicem, Dr. Semsudinom Hadrovicem i mnogim drugim  prijateljima i aktivistima iz dijaspore i domovine.


Kao prvo zahvalnost nasem predsjedniku Evropske Dijaspore Crne Gore gospodinu mr. Muniru Ramdedovicu za njegov ogromni doprinos nasoj koordinaciji i spremnost da ucestvuje u komisiji za prijem Koordinatora.
Dalje hvala svima Vama koji ste do sada manje ili vise pomogli a i ovdje poziv opet svima Vama na zajednicku  saradnju i podrsku poslovnom centru u Petnjici.


Ideja i zamisao poslovnog centra je da se dijaspora maximalno i direktno ukljuci u proces povratka statusa opstini Petnjica kao i maximalna podrska dijaspore ekonomskom razvoju ovog podrucja preko konkretnih mini projekata koji ce biti koordinirati ovdje iz ovog poslovnog centra. Zato je vazno da se svako od nas i od Vas ukljuci i pomogne radu ovog centra, kako bi pokusali stvoriti uslove zajedno sa svim nasim aktivistima,  institucijama Crne Gore i instutucijama iz dijaspore, za razvoj ovog najnerazvijenijeg podrucja Crne Gore.    

    
Krajem prosle godine Vlada Crne Gore i ministarstvo ekonomije pokrenulo je preko Generalnog Konzulata u Frankfurtu i savjeta za ekonomski razvoj u Dijaspori inicijativu „Ekonomija Dijaspora-Domovina“.Nas Koordinacionitim Udruzenja Evropa za Opstinu Petnjica je uvidjelo vaznost i ozbiljnost ove inicijative i odmah  pokrenulo ovaj projekat POSLOVNI CENTAR PETNJICA u trajanju za sada 2 godine.


Ovaj projekat radi  Evropa za Opstinu Petnjica e.V u saradnji sa odborom za povratak Opstine Petnjica a u koperaciji sa Generalnim Konzulatom Crne Gore i u sklopu inicijative „Ekonomija Dijaspora – Domovina“ a preko njega i u saradnji sa Opstinom Berane i zavodom za zaposljavanje. Posebnu zahvalnost ovdje dugujemo nasem generalnom Konzulu Crne Gore u Frankfurtu gospodinu Zeljku Stamatovicu.


Nasa Koordinacija udruzenja izdvojila je finansijska sredstva za mjesecnu neto platu koordinatoru  koja ce biti mjesecno, redovno, direktno uplacivana od naseg udruzenja koordinatoru. Zavod za zaposljavanje ce snositi troskove zdravstvenig, penzijskog i drugih osiguranja, dok je Opstina Berane dala prostorije na uslugu i snosi sve troskove energije (struje, grijanja itd.)  

   
ZA SADA TOLIKO O PROJEKTU EVROPA ZA OPSTINUPETNJICA 

A OD SADA O KOORDINATORU U POSLOVNI CENTAR PETNJICA


Konkurs za prijem koordinatora u poslovnom Centru u Petnjici raspisan je 02.03.2013 i objavljen u nama dostupnim medijima u dijaspori i domovini. Rok za prijem kandidata bio je do 20.03.2013 godine.
Na konkursu su se prijavila ukupno 6 kandidata od toga:

3 kandidata  sa prostora buduce Opstine  Petnjica

2 kandidata iz susednih opština 

1 kandidat iz dijaspore 

         
Testiranje kandidata otpocelo je 25.03.2013 pod nadzorom predsjednika Evropske Dijspore gospodina mr. Munira Ramdedovica.


Testiranje je izvrseno na nacin i po sledecem bodovnom sistemu:
20% Poena dato je na prilozenu dokumentaciju kandidata i strucne, skolske sposobnosti kandidata

30% Poena  dato je pismenom testu kandidata

15% Poena dato je na osnovu usmenog testa Kanidata

10% Poena dato je direktnoj Facebook- Komunikaciju Komisija – Kandidat

5% Poena  dato je na osnovu izjave clana komisije aktiviste iz Petnjice D.R.                                                      

20% Poena dato je volonterskim aktivnostima kandidata u fazi prije raspisaivanja Konkursa.


Moramo da kazemo da je komisija za prijam prezadovoljna prilozenom dokumentacijom i profesionalnim ponasanjem kandidata na ovom konkursu. Ovo nas obavezuje da svi zajedno shvatimo da imamo mlade i sposobne kadrove, koji ce nadamo se, uz nasu pomoc doprinijeti razvoju buduce Opstine Petnjica.
Mi bismo najradje primili minimalno ova, danas ovdje  tri kandidata, jer su svi, a pogotova ovo troje   maximalno ispunili nasa ocekuvanja. 

Ali nazalost mi imamo mogucnost, za sada samo jedno mjesto Koordinatora.
Odluka nam nije lako pala, kad uzmete u obzir da je npr.:


Ø    Kod prilozenih dokumenata:  Alen Ramdedovic je imao najvecu skolsku spremu kao magistar / Mirela Kocan imala najsredjeniju i najkompletniju prijavu / Anel Muratovic kao ekonomista najodgovarajucu strucnu spremu (Alen-Mirela-Anel)
Ø    Kod pismenog testa: Anel Muratovic je dao najjednostavnije i najutemeljitije odgovore /dok je Alen R.dao najkompetentnije smjernici u textu / a Mirela Kocan je dala na pitanja najkonkretnije odgovore. (Anel-Alen-Mirela)
Ø    Na usmenom testu: je iskustvo Mirele Kocan dalo detalje osobe koja bi bila u trenutku mozda najbolji izbor; dok je Alen Ramdedovic iznio vizije koje su vazne razmisljanja i paznje buduceg rada/ a Anel Muratovic  pokazao dosta nesigurno ali iskreno veliki potenijal za ovaj posao Koordinatora. (Mirela-Alen-Anel)
Ø    Direktna facebook komunikacija: Mirela je pokazala najbolje sposobnosti komuniciranja; Alen je bio nakonkretniji u odgovorima buduceg djelovanja kordinatora/ Dok je Anel bio nedostupan ovoj komunikaciji  (Mirala – Alen – Anel)
Ø    Na osnovu izjave clana komisije i naseg aktiviste na licu mjesta sledeci redosled ocjene sposobnosti (Alen – Mirela – Anel)
Ø    Za dijasporu jedna vazna, presudna tacka testiranja bio je volonterski angazman kandidata: Ovdje je Anel Muratovic pokazao i dokazao sprenost za volonterski rad i najprvi se prijavio za pomoc iz Petnjice, isto tako i najprvi prijavio na konkursu, dok je Alen Ramdedovic kasnije isto volonterski ali u manjoj mjeri, mozda i zbog odsutnosti, doprinio nasoj organizaciji / Mirela je saznala u pola Konkursa za nasu Koordinaciju.

 


Kao sto vidite dragi prijatelji odluka za kojeg kandidata nije nimalo laka.


Ipak smo morali donijeti odluku i na osnovu situacije ovdje na terenu / i buducih ambicija nasih kandidata.
Na osnovu situacije na terene Mirela Kocan ima aktivnosti u Centru za seotski razvoj, pa zelimo da maximalno podrzimo zajednicki rad sa ovom prijateljskom organizacijom; Anel Muratovic je maximalno aktivan u fudbalskom klubu i zato zelimo i sa njima da imamo dobru saradnju i zajednicki rad / Alen Ramdedovic  ima najbolje prepozicije za rad sa dijasporom na osnovu njegovih kontakata i strucnosti.


Zato smo odlucili da po mogucnosti zadrzimo dobru saradnju i dobar kontakt sa svim kandidatima i sa ovim apelujemo na njihovu podrsku i podrsku svija Vas ovdje i vasih prijatelja nasem buducem koordinatoru i poslovnom centru u Petnjici.


Kao sto smo gore objasnili, trosica na vagi koja je prevagala je volonterski rad Anela Muratovica i njega smo izabrali za KOORDINATORA POSLOVNOG CENTRA PETNJICA:


Cestitamo Anelu Muratovicu na prijemu i zelimo ozbiljan i uspjesan zajednicki rad.
Fotka potpisivanja ugovora:Srdacno Vas pozdravljamo i selamimo iz Momisije za izbor i nadamose / ocekujemo  uspjesnu saradnju.  Koordinacija udruzenja Evropa za Opstinu Petnjica // Komisija za prijem.

Čestitke novoprimljenom kandidatu gospodinu Anelu Muratoviću od aktiviste Bošnjačke stranke

Crne Gore gospodina Asmira Eća.Kontakt:
Evropa za Opstinu Petnjica e.V
Web:   www.opstina-petnjica.com   
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.